Tänään oli eka lento, se oli jännää. Jännitti ihan paljon nousu & lasku, tuntu korvissa et oli vähän aikaa lukossa molemmat korvat. Ruoka oli hyvää & kävelyt oon tänään ihan tarpeeks, käyty kaupassa ja on halpaa et huhuhuh.. Ensimmäinen yö tulossa et toivottan suomelle Hyvää Yötä. Nähdään pian Suomi.
Work & Learn-liikkuvuushankkeen blogissa Keskuspuiston ammattiopiston opiskelijat ja vaihtoon lähtevät tukihenkilöt jakavat vaihdon aikaisia tapahtumia ja kokemuksia. Vaihdot kestävät 2 viikkoa ja ne toteutetaan lukuvuosina 2014-2015 ja 2015-2016. Projekti on Erasmus+ - ohjelman rahoittama, jonka hallinnoinnista ja toimeenpanosta vastaa CIMO.
maanantai 3. marraskuuta 2014
Ensimmäinen päivämme Mikulovissa
Saavuimme tänään Mikuloviin. Matka alkoi aikaisin aamulla, kun näimme Helsinki-Vantaan lentoasemalla klo 6.15. Lentokone Itävaltaan Wieniin lähti kaksi tuntia myöhemmin. Sieltä matkamme jatkui Mikuloviin. Rajanylitys sujui mutkattomasti, ajoimme vain rajan yli.
Olemme tavanneet opettajia sekä syöneet ensimmäisen lounaan koulun ruokalassa. Suunnittelimme ja keskustelimme, mitä teemme minäkin päivänä. Myöhemmin menimme läheiseen ravintolaan syömään päivällistä. Ravintolassa tuli pieniä kielivaikeuksia, kun tarjoilija ei oikein osannut englantia, mutta olisi osannut saksaa, jota taas me emme oikein osanneet. Tilanteesta kuitenkin selvittiin!
Tänään varmasti nukuttaa meitä kaikkia. Odotamme jo innolla seuraavaa päivää!
KOPU-opiskelijat matkaan!
Kopu- opiskelijat ja Mervi aloittivat Tsekin vaihtojakson tänään.
Kertokaahan miten matka meni? Väsyttikö aikainen aamu?
Oliko yllätyksiä? Entä miltä Mikulov näyttää? Lämmintä?
Hauskaa matkaa kaikille!
-Pia
Kertokaahan miten matka meni? Väsyttikö aikainen aamu?
Oliko yllätyksiä? Entä miltä Mikulov näyttää? Lämmintä?
Hauskaa matkaa kaikille!
-Pia
sunnuntai 2. marraskuuta 2014
Mooiii kaikki!
Tänään oli todella mukava päivä Budapestissä. Kävimme jossain ravintolamuseossa missä oli vanhoja astioita. Sen jälkeen menimme kävelylle jonekkin mäelle. Sitten menimme syömään jonnekin ravintolaan. Kun kaikki olivat syönneet niin mentiin metrolla Euroopan suurinpaan kylpylään...
T: Käti-Liis
Unkarissa
Kävimme suklaamuseossa.
Maistoimme erilaisia suklaita.
Puhuimme suklaan historiasta.
Teimme omat suklaat.
Katsoimme videoita miten suklaa valmistetaan.
Kävimme kauppassa ostoksilla .
Sunnuntaina olimme historiallisessa linnassa.
Otimme kuvia ja ihailemme kauniita maisemia.
Kävelimme turistipaikkassa.
Syömme ravintolassa.
Menimme metrolla kylpylään.
Siellä oli ulkoaltaita ja sisäaltaita.
Oli ihanan lämmintä vettä.
Kävimme saunassa
Ilalla syttyi valot.
Ostimme kahvilasta evästä.
T. Camilla ja Inari
Maistoimme erilaisia suklaita.
Puhuimme suklaan historiasta.
Teimme omat suklaat.
Katsoimme videoita miten suklaa valmistetaan.
Kävimme kauppassa ostoksilla .
Sunnuntaina olimme historiallisessa linnassa.
Otimme kuvia ja ihailemme kauniita maisemia.
Kävelimme turistipaikkassa.
Syömme ravintolassa.
Menimme metrolla kylpylään.
Siellä oli ulkoaltaita ja sisäaltaita.
Oli ihanan lämmintä vettä.
Kävimme saunassa
Ilalla syttyi valot.
Ostimme kahvilasta evästä.
T. Camilla ja Inari
Vahdinvaihto
Marjut ja Terhi lähtivät kotiin ja Helena & Mervi tulivat toiselle viikolle. (Kuva suklaamuseon pihalta)
lauantai 1. marraskuuta 2014
Aamiainen klo 8.00. ->
Tässä ohjeet aamiaisen valmistajille. Tule vuoroon klo 7.15.
Siivoa sali ja hae tiskit pois. Laita astianpesukone päälle (täytä tiskin suihkulla, ei ole automaattinen vedenotto), esipese astiat, laita liotusvesi.
Aamiaiselle (ks. Kuva)
Kahvi: 6 mittaa per pannu suomalaisille, 8 mittaa unkarilaisille
Mehu: 2 kannua, tiivistettä pohjalle n. 2-3 cm
Leipää 1 kori & margariini
Juustoa 2 viipaletta per asiakas
Kinkkua, kalkkunaleikeittä, maksamakkaraa, salamia (älä käytä leikkelekonetta ilman opettajaa)
Kurkkua, paprikaa ja tomaattia (bambulautasille, ei pestä koneessa)
Munia (paista, keitä, tee munakasta tai kokkelia, voi lisätä kinkkua ym. mukaan, muista kasvisversio)
Jogurttia ja kirsikoita
Puuroa (pieni kattila, hiutaleet kypsyvät hitaammin kuin Suomessa, hauduta 30 min)
Tarkkaile menekkiä ja tee lisää tarvittaessa.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)