tiistai 26. huhtikuuta 2016

Sissarit Liettuassa!

Liettualaista taikauskoa ja nähtävyyksiä

                 

Lohikäärme kuvaa yhteyttä  maan , taivaan, tulen  ja veden välillä. Tarina perustuu siihen että veljekset etsivät sopivaa paikkaa perustaa kaupunki. Toinen heistä menehtyi ja katosi. Ja muistoksi  toinen veli perusti kaupungin paikassa, jossa hän löysi hänet, ja tämä patsas muistetaan hänen "mystiselle" katoamiselle.


Vain 17 cm pitkä  pikku kaveri on vaikea löytää, mutta siitä  sanotaan että se on maaginen. Paikallinen tarina kertoo , että jos kuiskaat toiveen hiireen korvaan, siitä  tulee totta, kuten todetaan sen "Muunna ideasi sanoiksi - ja sanasta tulee taikuutta." Jotkut paikalliset eivät usko tähän myyttiin ja joskus taas puolestaan sanovat että heidän toiveensa on tullut toteen.

Asukkaiden kertomien mukaan jos hankaat kissan häntää ja kerrot toiveesi kissalle, niin toiveesi toteutuu.

On yleinen kansanperinne että kun näkee nuohoojan  ja koskettaa häntä toisi onnea, ja niin tämä patsas on rakennettu rakennuksen päälle kunnioittaakseen tätä taikauskoa.


Merenneito lahjoitettiin meriakatemiasta, tämä merenneito edustaa Klaipedan  yhteyttä mereen.

Tämä mielenkiintoinen patsas, joka näyttää siltä kuin se on astumassa pois vedestä sijaitsee aivan lähellä satamaa. Legendan mukaan tämä patsas kuvaa haamua jonka  linnan vartija Hans von Heidi näki vuonna 1595 . Ei ole varmaa, miksi he loivat patsaan, mutta se silti on suosittu pysähdyspaikka matkailijoille Klaipedassa.   

 
 Joen varrella oli myös käsin tehty rauta? taideteos joka muodosti pallon, johon ihmiset olivat kiinnittäneet lukkoja rakkauden osoitukseksi. Kun lukko oli kiinnitetty heitettiin aivan jokeen, jotta suhde kestäisi ikuisesti.

Tähän postilaatikkoon voi jättää kirjeen salarakkalleen tai ihastukselleen ja kyyhkyset toimittavat sen perille.     

 Klaipeda on romanttinen kaupunki<3     

Terveisin Janika, Milena, Tilda ja Maikku 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti